Vælg sprog
Deutsch
English
Nederlands
Österreichisch
Po Polsku
Italiano
Francaise
Portugiesisch
01.02.2025
kobenhavn.city-map.dk
Markedspladser
Firmaer & Erhverv
Ferie & Turisme
Events & Kultur
Nabo områder
Storkøbenhavn Nord
Storkøbenhavn Syd
Denmark
Andre lande
Holland
Østrig
Polen
Slovenien
Tyskland
Tilmeld firma
Produkter
Kunde-login
Job / Franchise
» Denmark
»
Danmark
»
København
»
Seværdigheder
Udprintet af https://kobenhavn.city-map.dk/city/db/417502010003
Infosider i område København
Amaliehaven
Det Kongelige Biblioteks Have
Rosenborg Slotshave - Kongens Have
Rosenborg Slot
Zoologisk Have
Den lille Havfrue
Nyhavn
Middelgrundsfortet
Frihedsstøtten
Kanalrundfart
Forlystelser
Tivoli
Kirker
Marmorkirken
Christians Kirken
Museum
Rundetaarn
Thorvaldsens Museum
Statens Museum for Kunst
Springvand
GefionSpringvandet
Kortoversigt
Søg
Infosider
Amaliehaven
I maj 1983 fik københavnerne og staten en gave af A.P. Møllers og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål, nemlig en ny anlagt have midt i storbyen. Den ny anlagte have har fået navnet Amaliehaven på grund af dens placering mellem Amalienborg Slot og havnefronten.
Fortsæt
Det Kongelige Biblioteks Have
Bibliotekshaven er centralt placeret midt i Københavns politiske, litterære og økonomiske brændpunkt. Haven ligger således på Slotsholmen, mellem Christiansborg Slot og Det Kongelige Bibliotek - og i umiddelbar nærhed af Finansministeriet og Christian IV's gamle børsbygning.
Fortsæt
Rosenborg Slotshave - Kongens Have
Rosenborg Slotshave, også kaldet Kongens have, er landets ældste kongelige have. Christian IV begyndte anlæggelsen af haven i 1606. Der er stadig bevaret træk fra Christian IV's renæssancehave, som dengang først og fremmest var kongens urtehave. Det firkantede net af stier, som karakteriserer renæssancehaven, danner stadig rammen om havens liv. Firkanternes indhold er dog skiftet fra kongelige urter til græsklædte flader med fritstående store træer, blomstrende frugttræer, legepladser, rosenhave, rhododendronanlæg og staudebede m.m.
Fortsæt
Rosenborg Slot
Rosenborg Slot, I februar måned 1606 opkøbte Christian IV 46 private grunde uden for Københavns nordøstlige voldanlæg. En del af disse lagde han sammen til en lysthave (senere Kongens Have), hvori han opførte et ”lysthus”. Huset, en murstensbygning i to etager, med et spirprydet trappetårn på sydvestsiden og karnap mod nordøst, stod færdigt 1607.
Fortsæt
Zoologisk Have
Zoologisk Have i København som er en af Europas ældste zoologiske haver. Den har altid været et hit blandt børn, der her kan efterabe aber, røre ved en ged og se de farlige løver. Den tid er forbi, hvor dyrene skal klovne rundt til ære for publikum. I dag lægges der fokus på dyrenes velfærd og mulighed for at leve så naturligt og stimuleret som overhovedet muligt. Haven er Danmarks 3. største turistattraktion, og har årligt knap 1.3 mio. besøgende til de 3.500 dyr fordelt på 250 arter.
Fortsæt
Den lille Havfrue
Den Lille Havfrue sidder stille og rolig på sin sten ved Langelinie i København. Denne ”Lille Dame” som de fleste siger er en af Danmarks største turistattraktion. Med sin højde på kun 1,25 synes hun heller ikke af meget, som hun sidder der på sin sten og kikker mod land.
Fortsæt
Nyhavn
Nyhavn er anlagt i 1671 som kanal fra havneløbet til kongens Nytorv. Havnen blev udgravet fra 1671 til 1673 af svenske krigsfanger fra den Anden Karl Gustav-krig som et alternativ til den eksisterende havn. "Nyhavns kanalen" blev indviet af Christian 5. i 1670'erne, men i dag hedder det bare Nyhavn. Seværdige er de over 300 år gamle huse. Det ældste hus er Nyhavn nr. 9 fra 1681. I dag er Nyhavn dækket med fortovscafeer og restauranter.Kajgaderne blev i løbet af 1700-tallet bygget med en række borgerhuse for de folk, som havde deres forretninger og arbejde på havnen. Efterhånden som pladsen i København blev for tang, forhøjedes mange af husene og der opførtes side- og baghuse – ofte i bindingsværk – som stadig kan beskues i flere af gårdene. Hvoraf mange i dag står smukt restaurerede. I mange år var Nyhavn blandt byens mere skumle kvarterer med sømandsværtshuse og dertil hørende glædespiger. Men i 1980'erne blev området gennemgribende renoveret, og Nyhavn huser i dag en række pænere restauranter, cafeer og barer. Blandt de mest kendte er Nyhavn 17 og Cap Horn.
Fortsæt
Middelgrundsfortet
I 1880’erne og -90’erne gennemførtes under ledelse af Estrup bygningen af et mægtigt forsvarsanlæg rundt om København:Vestvolden fra Kalvebod Strand til Utterslev Mose - og oversvømningsanlæg, der kunne sætte resten af den nordlige omegn under vand. På søsiden en række søforter, hvoraf Middelgrundsfortet var langt det største og kraftigst bevæbnede. Middelgrundsfortet blev anlagt på en kunstig ø på 7 meter vand, hvor Kongedybet og Hollænderdybet mødes nord for Middelgrunden.
Fortsæt
Frihedsstøtten
Frihedsstøttten har altid stået i en trafikåre på Vesterbro. Selv om den oprindeligt blev anbragt uden for Vesterport, altså uden for byens mure, så har monumentet altid været intimt forbundet med bymiljøet. Frihedsstøtten er Vesterbros vartegn, et monument, der ved sin pågående forkyndelse om den personlige frihed er et symbol på vore idealer om det demokratisk samfund - på trods af, at den blev rejst over 50 år før den første grundlov blev givet den 5. juni 1849.
Fortsæt
Kanalrundfart
Kom på en skøn havnerundfart / kanalrundfart og gennem de idylliske kanaler, hvor du hører om Københavns smukkeste kirker, slotte, ældre fredede huse, de nye arkitektonisk spændende bygninger og andre specielle seværdigheder. Turen er med live guide på engelsk og dansk (visse afgange har et tredje sprog som kan være tysk, fransk, italiensk, portugisisk eller spansk). I vores billetkontor forefindes yderlige oplysninger ang. sprog. Disse ændres dagligt. Vælg mellem afgang fra Nyhavn eller Gammel Strand. Der kan forekomme audio guidede ture.
Fortsæt
Forlystelser
Tivoli
Tivoli er det mest besøgte sted i hele København i sommerhalvåret. Tivoli blev grundlagt af Georg Carstensen i 1843 på et stykke af det nedlagte voldterræn, der dengang lå uden for København. I dag ligger det inde i selve centrum og har et areal på kun 82.717 m2.
Fortsæt
Kirker
Marmorkirken
Frederiks Kirke, “Marmorkirken”, er en kirke med en særpræget historie. Under Frederik den femte og arkitekten Nicolai Eigtved tog en stor og fornem byplanlægning form. Sct. Annæ Plads, Bredgade, Amaliegade og Frederiksgade udbyggedes til det nuværende udseende og fremstod som det såre elegante kvarter: Frederiksstaden med Amalienborg.
Fortsæt
Christians Kirken
Ligesom Christianshavn er Christians kirke noget særligt. Smuk og statelig rejser kirken sig fra enden af Strandgade, som et af byens mest spændende vartegn. Den er en del af del af bydelens identitet og et yndet mål for turister.
Fortsæt
Museum
Rundetaarn
Rundetårn er det ældste bevarede astronomiske observatorium i Europa. Det blev opført af Christian IV i perioden 1637-1642 og fungerer stadig som sådan, dog ikke længere for videnskabsfolk, men kun for armatørastronomer og for publikum der har lyst til at kikke med.
Fortsæt
Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum er en fuldstændig ombygning af den kongelige vogngård, der lå på den grund, hvor museet nu ligger tæt op ad Christiansborg Slot i centrum af København. Der er formodentlig ikke meget tilbage af vogngårdens oprindelige mure. Derimod blev fundamenterne genbrugt til museet, og museets grundflade svarer temmelig nøje til vogngårdens udstrækning. Kun Forhallen mod vest og Kristus salen mod øst er bygget op fra grunden på nye fundamenter.
Fortsæt
Statens Museum for Kunst
Statens Museum for Kunst er Danmarks nationalgalleri og hovedmuseum for billedkunst og har i henhold til museumsloven til opgave at indsamle, registrere, bevare, udforske og formidle den danske billedkunst og udenlandsk billedkunst, fortrinsvis fra den vestlige kulturkreds efter år 1300.
Fortsæt
Springvand
GefionSpringvandet
Det første du møder når du kommer til Langelinieparken er Gefionspringvandet. Gefion er en af oldtidens gudinden. Det gamle sagn fortæller, at den svenske konge Gylfe tilbød Gefion så meget land, som hun kunne ompløje med 4 oksers hjælp på en dag og en nat. Hun omskabte 4 sønner til Jættestærke okser og lod dem pløje så dybt, at de løftede landet op og trak det ud i havet, hvor det dannede Sjælland. De efterlod et stort hul i Sverige - søen Vänern, der i omrids kan minde om Sjællands kystlinie.
Fortsæt
Databeskyttelse
|
Brugsbetingelser
|
Impressum
|
Alm. forretningsbetingelser for city-map
© by city-map Internetmarketing AG 1997 - 2025